Vild Med Teater

www.vildmedteater.dk

Du skal vide hvor mange inkompetente mænd, jeg var nødt til at konkurrere med – forgæves”, konstaterer jordskælvsforskeren Inge Lehmann i et tilbageblik på sit liv. Hun var stort set ene kvinde i en akademisk mandeverden i midten af 1900-tallet, og selvom det kan synes længe siden, kan mange kvinder stadig spejle sig i hendes oplevelse. I 1936 påviser hun, at jorden har en fast, indre kerne. Hun udgiver en artikel med sin opdagelse, men anerkendelsen udebliver. Inge tvivler på sig selv; hvis det virkelig kan passe, det hun har opdaget, så MÅ der jo være en mand, der har opdaget det før hende! Anerkendelsen kommer imidlertid fra uventet side. (Citat teaterbilletter.dk)

Et jordisk mesterværk 
Lige stilling er der ikke meget af på den tid hvor man sikkert helst så kvinderne hjemme i køkkenet og ikke i gang med at gøre karriere og da slet ikke inden for videnskaben ikke desto mindre gør Inge det og hun giver sig i kast med det umulig og som ingen vil anerkende hende for 
Iben Hjejle spiller rollen som Inge Lehmann fantastik godt og giver en spændene indblik i Jordens indre sammen med sine med spiller på scenen ses også Jesper Lohmann som Niels Bohr, Laura Bro som Inges søster skuespillerinden Harrit Lehmann, Roberta Hilarius Reichhardt som stuepigen Esther og Troels Malling som Harold Jefferys.

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️